Powered by Team Mondor
Results 1 to 4 of 4

Thread: 2jzge runs bad.

  1. #1
    Danny
    GreenChevelleSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Tulsa, okiehoma
    Posts
    512

    Default 2jzge runs bad.

    92 mk3 with 2jzge on 7mgte wiring and electronics
    evo 560cc injectors and det3 piggy, 2jzge vvti coils
    ebay header, s362 turbo, 3" exhaust.
    BC upgraded valve springs, GTE HG and arp studs.

    always runs like it has a misfire very lethargic, rough idle. i dont know how to really explain it, but on top of being lethargic when you get into boost it runs great for about 2000rpm then breaks up horribly. Im running the same tune that i was with the 7m but have minor fueling changes across the map.
    Ive checked the cam timing and its on time. valve lash is all in spec, compression is between 155-170 across all cylinders. I can pull each injector plug one at a time and each one makes a big difference so it doesnt seem isolated to one cylinder.
    My Cars:
    1970 Chevelle SS 396
    1989 RX7 Turbo II
    1990 Supra Turbo Hardtop (sold Feb '07)
    1990 Supra Turbo Targa (Crushed)
    1992 Supra Turbo Targa
    1992 Lexus SC400 (sold Dec '14)
    1992 Geo Storm, Lotus Suspension, GSI 1.6L engine, RS Turbo 261 WHP. (sold)
    2000 S10 ZR2 5spd V8 5.7L swap
    2000 k2500 Crew cab short bed 6.0l lq4 swap with magnacharger
    My 1992 Build Thread
    My Old 90 Build Thread
    My cardomain

  2. #2
    87T Supra
    plaaya69's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Lake County, IL
    Posts
    922

    Default Re: 2jzge runs bad.

    What kind of spark plug wires are you running? I pulled a old junk set at my local junkyard just to test the 2jzge coil upgrade and those broke up very bad under boost but no problems once I switched over to the NGK blue wires.

    Also did you make your own wiring harness for the 3 2jzge coils? If so did you make sure you have each the two wires that go to each of the 3 coils are in the right spot just as the 7mgte coil pack comes? On mine I quickly glimpsed at someone else post on "how to wire up 2jzge coils" but they had those two wires switched on each coil pack and it did make a difference once it was fixed right and swapped around.
    2004 Lexus GS300 - daily diver
    1987 Toyota Supra Turbo - burgundy exterior w/gray interior the summer driver.
    1987 Toyota Supra Turbo - parted put
    1987 Toyota Supra N/A - Sold

    Updated 2018 - Full 7mGTE Rebuild + More:

    http://www.supramania.com/forums/thr...21#post2098521


  3. #3
    Interdimensional
    RacerXJ220's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Abalama
    Posts
    1,507

    Default Re: 2jzge runs bad.

    Is the ignition timing verified with a timing light at idle?

  4. #4
    Danny
    GreenChevelleSS's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Tulsa, okiehoma
    Posts
    512

    Default Re: 2jzge runs bad.

    Yep, had the ignition timing 10* BTDC like oem on the 7m. Im running new denso copper spark plugs, NGK wires and boots, everything is new. I will check the wiring and verify it is all correct as we all make mistakes.
    My Cars:
    1970 Chevelle SS 396
    1989 RX7 Turbo II
    1990 Supra Turbo Hardtop (sold Feb '07)
    1990 Supra Turbo Targa (Crushed)
    1992 Supra Turbo Targa
    1992 Lexus SC400 (sold Dec '14)
    1992 Geo Storm, Lotus Suspension, GSI 1.6L engine, RS Turbo 261 WHP. (sold)
    2000 S10 ZR2 5spd V8 5.7L swap
    2000 k2500 Crew cab short bed 6.0l lq4 swap with magnacharger
    My 1992 Build Thread
    My Old 90 Build Thread
    My cardomain

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •