+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

  1. #1
    need a chevy!
    madtico's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    21

    Default emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    i bought an emanage ultimate for my 7mgte supra, but i am not sure if it could work! help with that!

  2. #2
    Supramania Regular
    loki2043's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Portland, OR
    Posts
    646

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    have fun figuring it out. from what ive heard nobody has really taken the time to get it to fully work with the 7m. except some guy on an island somewhere..

  3. #3
    Supramania Regular
    bowsercake's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Irvine, Ca
    Posts
    828

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    Uh, it's not that hard. The EMU will hook right up to the 7M but you need to use a different car with the KV afm and 6 cylinders. I think it might be the Dodge/Mitsubishi 3000GT that uses this setup.

    From there you load it up in your laptop and begin to tune.

    The only thing that people are having problems with is setting up speed density because there is no base map. However, the Emanage Ultimate will work fine. I don't know why people keep saying that it wont, I bet they don't have one.

    It mostly works, it will just take a lot of time and work with the map to get the speed density mode to work.

  4. #4
    streetside mechanic
    YoNkErS87t's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    In the Garage
    Posts
    311

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    The old Emange worked on the 7m so the ultimate definitely will.

    Like Bowsercake said there isnt a base map for the 7m, you have to work off a different car

  5. #5
    need a chevy!
    madtico's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    21

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    more comments please! need to know more!

  6. #6
    need a chevy!
    madtico's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    miami
    Posts
    21

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    could i take off the afm and use the greddy map sensor? that way i could use the 1j as the base map?

  7. #7
    Iceman > Hamilton
    EdgeSupra's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    New Jersey
    Posts
    506

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    http://www.supramania.com/forums/showthread.php?t=17370
    Old ass thread. Hope it helps a bit.

    1991 Gunmetal Grey R32 Skyline GT-R

  8. #8
    Supramania Regular
    bowsercake's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Irvine, Ca
    Posts
    828

    Default Re: emanage ultimate on 7mgte! help with that!

    The Ultimate is still a piggy back so it will use to stock map and then you make adjustments there. There are only problems when you try to run it without the AFM.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Links monetized by VigLink