PDA

View Full Version : Custom Fabrication



MrTwinTurbo1988
January 19th, 2008, 08:48 AM
I have a 1986.5 N/A Supra 5 speed. I actually just bought it yesterday. It has OBX Headers on it. The guy had his brother's mechanic weld on the o2 sensor but they welded in the wrong place so it only reads 3 cylinders so the check engine light comes on. I want some custom fabricated headers for this car. Does anyone know any good companies that do custom fabrication?

AJ'S 88NA
January 19th, 2008, 08:51 AM
I have a 1986.5 N/A Supra 5 speed. I actually just bought it yesterday. It has OBX Headers on it. The guy had his brother's mechanic weld on the o2 sensor but they welded in the wrong place so it only reads 3 cylinders so the check engine light comes on. I want some custom fabricated headers for this car. Does anyone know any good companies that do custom fabrication?

It should have been put farther down on the collector.

MrTwinTurbo1988
January 22nd, 2008, 09:56 AM
It should have been put farther down on the collector.


what companies do custom fabrication though?

s383mmber1
January 22nd, 2008, 10:12 AM
935 motorsports.

Why dont you jsut have it re-welded?

Tire Shredder
January 22nd, 2008, 10:40 AM
a local exhaust shop should be able to solve the issue for you.

MrTwinTurbo1988
January 22nd, 2008, 11:01 AM
935 motorsports.

Why dont you jsut have it re-welded?


Its been re-welded 3 times and they still didnt get it right

suprarx7nut
January 22nd, 2008, 12:17 PM
Its been re-welded 3 times and they still didnt get it right

Take it to a shop that understands what an O2 sensor does...

Did they keep putting it to far upstream? I don't see how they could keep getting it wrong?

s383mmber1
January 22nd, 2008, 12:26 PM
If they got it wrong, three times, why didnt you get your money back?

MrTwinTurbo1988
January 22nd, 2008, 12:27 PM
Take it to a shop that understands what an O2 sensor does...

Did they keep putting it to far upstream? I don't see how they could keep getting it wrong?


I guess the people were idiots. Yea they kept putting it too far up. I wana go turbo though so Im tryin to find someone that wants to trade

MrTwinTurbo1988
January 22nd, 2008, 12:27 PM
If they got it wrong, three times, why didnt you get your money back?


I didnt have it done. The previous owner did

supra_kid101
January 22nd, 2008, 10:20 PM
I guess the people were idiots. Yea they kept putting it too far up. I wana go turbo though so Im tryin to find someone that wants to trade
I've got a turbo manifold i'd trade for the n/a header. It's stock though.

MrTwinTurbo1988
January 23rd, 2008, 05:49 AM
I've got a turbo manifold i'd trade for the n/a header. It's stock though.



im tryin to trade cars for a turbo i mean

s383mmber1
January 23rd, 2008, 08:08 AM
Not to burst your bubble, but not many would trade even a stock supra for a NA...

ANd i would really suggest cleaning up that ratsnest of wiring over your engine bay.....

MrTwinTurbo1988
January 23rd, 2008, 08:29 AM
Not to burst your bubble, but not many would trade even a stock supra for a NA...

ANd i would really suggest cleaning up that ratsnest of wiring over your engine bay.....


Yea Im working on making that look a lil cleaner. And if no one wants to trade or buy the car straight out, then Ill just be greedy and keep my n/a and buy a turbo supra also. its nothin to me! I'd love to have both. Drive my N/A around and garage my turbo while I do it up

s383mmber1
January 23rd, 2008, 08:49 AM
Yea Im working on making that look a lil cleaner. And if no one wants to trade or buy the car straight out, then Ill just be greedy and keep my n/a and buy a turbo supra also. its nothin to me! I'd love to have both. Drive my N/A around and garage my turbo while I do it up

Sounds good, but im not so sure were you get the idea that turbo's arnt reliable and that they cant be daily drivers.... Ive seen you post that a few times... They are just as reliable as NA's, of course if they have the right owners.

Why not turbo your black one?

MrTwinTurbo1988
January 23rd, 2008, 09:17 AM
Sounds good, but im not so sure were you get the idea that turbo's arnt reliable and that they cant be daily drivers.... Ive seen you post that a few times... They are just as reliable as NA's, of course if they have the right owners.

Why not turbo your black one?


I had a daily driver turbo before. Im not saying they cant be daily drivers. But if I have a turbo and an N/A, Im really gona beef up my turbo and go crazy with it. Its gona be more of a weekend car and track car. If I have just a turbo supra, then Ill have to keep it fairly street legal and a daily driver.

I would like to turbo my N/A but I dont know how to do it myself and I dont know how much trouble it would be or how much it would cost

s383mmber1
January 23rd, 2008, 10:10 AM
I had a daily driver turbo before. Im not saying they cant be daily drivers. But if I have a turbo and an N/A, Im really gona beef up my turbo and go crazy with it. Its gona be more of a weekend car and track car. If I have just a turbo supra, then Ill have to keep it fairly street legal and a daily driver.

I would like to turbo my N/A but I dont know how to do it myself and I dont know how much trouble it would be or how much it would cost


Well considering that the NA-T swap is pretty straightfoward, and that the heads and block are "interchangeable", its not too bad. I would sugest picking up a used 7mgte or 1jz, those swaps have been documented 10x over and arnt too hard.

MrTwinTurbo1988
January 23rd, 2008, 10:19 AM
Well considering that the NA-T swap is pretty straightfoward, and that the heads and block are "interchangeable", its not too bad. I would sugest picking up a used 7mgte or 1jz, those swaps have been documented 10x over and arnt too hard.


How much do you think it would cost to do a complete swap on a 1jz?

Nalleywhacker
January 23rd, 2008, 10:35 AM
How much do you think it would cost to do a complete swap on a 1jz?

if you did all the work your self 3500 on the high side.

MrTwinTurbo1988
January 23rd, 2008, 10:38 AM
if you did all the work your self 3500 on the high side.


Problem being, Id probably have to get someone to put it in for me or help me do it