7mgte with stage 2 brian crower cam wont start

xms

Member
Authorized Seller
Joined
Jan 25, 2006
Messages
269
Likes
0
Location
tx
#1
Hi guys i have a 91 7mgte with built bottom end adj titan cam gears also have brand new harness from tweaked performance everything is plug in cps is on the right postion when i installed, it want to start but cant, any suggestion ? also running a stock ecm
 
Last edited:

Tuner.87

New Member
Authorized Seller
Joined
Aug 27, 2011
Messages
143
Likes
0
Location
East Lansing, Mi
#2
im having a similar issue with same mods ecept for the harness. I had it running at one point but now it wont again unless I have the peddle to the floor
 

xms

Member
Authorized Seller
Joined
Jan 25, 2006
Messages
269
Likes
0
Location
tx
#8
well i triple checked the cps timing and it correct but still no start :(
 

kaiser

New Member
Authorized Seller
Joined
Jul 22, 2010
Messages
96
Likes
0
Location
Thunder Bay
#12
Jet Jock, on an unrelated matter, do you post on Supraforums under the name DeGree? Your particular brand of smug useless posting reminds me of the type of trolling degree pulls.
 

Tuner.87

New Member
Authorized Seller
Joined
Aug 27, 2011
Messages
143
Likes
0
Location
East Lansing, Mi
#15
I don't know if he did but I degreed mine with a degree wheel and it still wouldn't idle with the stock computer would it work better to retard one and advance the other to get rid of som overlap?
 

IndigoMKII

New Member
Authorized Seller
Joined
May 9, 2011
Messages
2,181
Likes
0
Location
Madison, Virginia
#16
Jet Jock, on an unrelated matter, do you post on Supraforums under the name DeGree? Your particular brand of smug useless posting reminds me of the type of trolling degree pulls.
You do realize that wasn't a troll comment right?

Maybe you should know more about the subject before you call something a useless comment.
 

BryanDyer

Member
Authorized Seller
Joined
Jun 13, 2012
Messages
654
Likes
0
Location
Georgia
#17
I don't know if he did but I degreed mine with a degree wheel and it still wouldn't idle with the stock computer would it work better to retard one and advance the other to get rid of som overlap?
Try advancing the intake 2° and retard the exhaust 2° and advance the ignition timing to 12 BTDC and go from there
This only based on all the reading I have done on upgrading cams in this car.....
 

xms

Member
Authorized Seller
Joined
Jan 25, 2006
Messages
269
Likes
0
Location
tx
#19
Well this what i found out, i started by pulling out the cps unit, pulled all the plugs out laid them accordingly to firing order witch is 1-6 3-4 2-5 disconneted the fuel relay and spun the gear on the cps and found that the wiring to the coil for 3-4 and 2-5 was backward (thanks to tweaked performance) 1500.00 u would think u would done it right just saying, that why when I pulled spark plugs 2,3,4,5 was wet with gas, next was to check the fuel inj harness also wired backward was 5 and 6 inj plug tested with a noid light and switched it around thx god they gave enuff wire for that, again thx tweaked performance, so tmr i will put the motor again and see if she will start.